Wat kun jij doen?

Koop palmolievrij

In bijna alle producten zit palmolie: van cosmetica, eten, biobrandstof, koeken, snacks, chips, ontbijtgranen tot aan schoonmaakartikelen. Om er zeker van te zijn dat er geen palmolie in zit, kun je de lijst met ingrediënten downloaden. Met deze ingrediëntenlijst kun je zelf ontdekken in welke producten wel of geen palmolie zit.

Download ingrediëntenlijst

Schrijf naar bedrijven

Schrijf brieven naar bedrijven die palmolie in hun producten verwerken en vraag of ze palmolievrij gaan produceren. Palmolie vernietigt regenwoud en verwoest leefgebieden van lokale mensen en wilde dieren. Help mee voordat het te laat is.

Schrijf naar supermarktketens

Schrijf supermarktketens aan met het verzoek om uitsluitend palmolievrije producten in te kopen. Laat weten dat jij als consument duidelijkheid wil over wat er in producten zit en dat palmolie duidelijk op verpakkingen vermeldt moet worden.

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger bij het palmolie-vrij team. Wij hebben vrijwilligers nodig om palmolie-vrije producten te gaan ontdekken. Palmolie.info te gaan promoten etc. Heb je tijd, kom ons dan helpen. Mail naar : info@palmolie.info Samen met jou kunnen we het verschil gaan maken. Lokale mensen en orang-oetangs hebben jouw hulp dan ook keihard nodig !

Vertel mensen over palmolie

Consumenten zijn niet op de hoogte dat er in zoveel producten palmolie zit. Ook weten mensen niet dat er voor palmolie zoveel moet worden vernietigd. Geef de boodschap door over de negatieve gevolgen van palmolie! Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de ellende achter palmolie, des te meer mensen voor palmolie-vrije producten kunnen gaan kiezen. Des te meer bedrijven kunnen worden gevraagd om palmolie-vrij te gaan produceren en dat zal de vraag naar palmolie in Nederland gaan verminderen.

Palmolievrije suggesties

Heb je palmolie-vrije producten gevonden, ideeën of suggesties, laat het ons weten. Mail dan naar : info@palmolie.info.